La ciutat, amb els seus més de 45.000 habitants, és el centre econòmic de l’Alt Empordà

figueres2En el centre de la ciutat es troben la Rambla, el casc antic i el nou centre de negocis. La Rambla va ser construïda entre 1831 i 1840 sobre una riera, després d’haver expropiat el molí que hi havia. A l’any 1864, s’hi van plantar els 26 plàtans que encara hi ha actualment.

figueres1

 

 

El 1918 es va col·locar al final de la Rambla un monument a un fill il·lustre de la ciutat: Narcís Monturiol, l’inventor del submarí.

 

figueres3

 

La ciutat, però, va arribar a ser mundialment famosa gràcies a un altre figuerenc: Salvador Dalí.

figueres4

 

 

 

El fill del notari, va instal·lar el Museu Teatre Dalí al cor de la ciutat. El museu se situa en el teatre antic de Figueres i figura entre els museus més visitats del món.

figueres6Figueres ofereix als seus visitants altres museus més petits, però també interessants: el museu de l’Empordà, amb art ètnic i contemporani o el museu de la joguina. Dimarts, dijous i dissabte és dia de mercat i nombrosos compradors de tota la comarca es desplacen a la ciutat.
figueres5

A la dreta de la Rambla, prop del museu Dalí, es troba una zona reservada per a vianants amb diverses botigues, negocis i restaurants.

Història curta de Figueres:
– Al segle X estava sota la influència del monestir Sant Pere de Rodes.
– Al s. XII depenia del monestir de Santa Maria de Vilabertran.

figueres7– Al 1267 Jaume I va concedir a Figueres el dret a ser municipi independent.
– A la segona meitat del s. XVIII Figueres es converteix en capital de l’Alt Empordà.
– 1753-1766 es construeix el castell i base militar de Sant Ferran, donant lloc a un auge econòmic i un augment de població.
– 1808-1814 la ciutat és ocupada per les tropes de Napoleó.
– El 1877 s’inaugura l’estació del ferrocarril.
– En 1894 s’inaugura la plaça de toros.

DCF 1.0DCF 1.0La infraestructura

Allotjament en hotels de diverses categories, alguns situats al centre de la ciutat. Possibilitats de compres per a pràcticament totes les necessitats: a les rodalies s’han construït en els últims anys grans superfícies.

 

A les poblacions costaneres s’hi pot arribar comfortable i ràpidament amb cotxe. Tren a Llançà; d’allà, amb autobús, connexions al Port de la Selva i Cadaqués. Autobús a Roses, Empuriabrava i Cadaqués..


View larger map

Comparteix-ho!