El mundialment famós “poble de pescadors”, amb aproximadament 1900 residents fixos, es considera una de les poblacions més visitades de la Costa Brava nord.

 

La badia de Cadaqués acull el port natural més gran de Catalunya. A l’estiu embarcacions i naus de totes les grandàries hi amarren. Qui desitja trepitjar terra ferma, no obstant, necessitarà una zodiac o haurà de llençar-se a l’aigua i arribar-hi nedant. La platja principal és pedregosa i massa estreta per a encabir-hi gaire gent, a més de la multitud d’embarcacions que trobarem ancorades a la badia però.. qui visita Cadaqués a l’estiu només per a anar a la platja o practicar-hi esports aquàtics?.

cadaques1Durant els anys 50, el turisme es va establir aquí com en molts altres pobles costaners, però cap altre lloc del món de grandària semblant, ha rebut a tants artistes famosos com ho ha fet el ‘poble de Dalí‘: Matisse, Picasso, Duchamps, Man Ray, Max Ernst, André Derain, per anomenar alguns.

cadaques3L’església de Cadaqués va ser construïda al segle XVII. Es troba al centre i està rodejada per nombrosos carrers estrets que condueixen a la platja i donen a Cadaqués el seu encant pintoresc.
Al casc antic hi ha una gran quantitat de gal·leries, tallers i botigues artesanals. Durant l’hivern algunes d’aquestes botigues poden obrir el cap de setmana. A partir de Setmana Santa Cadaqués s’omple de turistes i, llavors, la majoria dels comerços resten oberts permanentment convidant als visitants a fer alguna compra.

cadaques2

En temporada alta es ve a Cadaqués a veure i a ser vist. Els cafès i els bars de la platja tenen una activitat constant; la vida nocturna també és molt animada. Restaurants excel·lents amb preus absolutament acceptables es fan la competència.
cadaques5La casa del Salvador Dalí, diversos museus  i les diferents galeries d’art, fan de Cadaqués un lloc ideal per a unes vacances culturals.
L’Ajuntament també organitza nombroses activitats culturals. Infinitat de passejos i el Parc Natural del Cap Creus amb el seu restaurant creen a més unes condicions ideals per als entusiastes de la naturalesa.

Serveis als turistes:
cadaques4Les agències locals ofereixen allotjament en hotels i pensions de diverses categories i classes. També hi ha la possibilitat d’allotjar-se en cases o pisos de particulars, i fins i tot hi ha un càmping. En tots els casos es recomana la reserva anticipada. Trobem restaurants de diverses categories, alguns oberts tot l’any. El preu és aquí una miqueta més alt que, per exemple, a Llançà, encara que perfectament acceptable. Algunes de les ofertes d’oci són: Mini golf, hípica, lloguer de bicicletes, surf de vela. No hi ha embarcacions de lloguer.

El clima és suau com en tots els voltants del Cap Creus i no arriba a ser massa calorós a l’estiu. Durant l’hivern, en dies de tramuntana forta, l’efecte del vent pot arribar a ser força molest. No obstant, Cadaqués està menys exposat als vents del Nord en comparació amb altres llocs veïns. Molts visitants vénen només per un dia, per visitar els museus i gaudir de l’ambient internacional. Per tant, es recomana evitar la temporada alta o els caps de setmana molt freqüentats.

————————————————————————————–

Gal·leria

————————————————————————————–

Google StreetView

————————————————————————————–

Google Maps


Mostra Cadqués en un mapa més gran

 

 

Comparteix-ho!